Reklama

Z zakonnej kuchni

Życie ze smakiem

Czas na jagody

Niezapomniany smak jagód kojarzy się z latem i wakacjami. Warto pokusić się o przygotowanie jagodowych smakołyków z wykorzystaniem świeżych owoców.

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Ciasto z kruszonką

SKŁADNIKI :
* 5 jajek
* 1/2 szklanki cukru
* 1 małe masło roślinne
* 2 szklanki mąki pszennej
* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
* 3/4 kg jagód
* 1 łyżeczka kisielu w proszku
* 2 płaskie łyżki kaszy manny lub bułki tartej
Kruszonka:
* 3 łyżki cukru
* 4 łyżki mąki pszennej
* 5 dag masła

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

Pełna treść tego i pozostałych artykułów z NIEDZIELI 26/2025 w wersji drukowanej tygodnika lub w e-wydaniu .

Oceń: 0 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Kasza gryczana z orzechami

Niedziela Ogólnopolska 1/2020, str. 57

[ TEMATY ]

przepisy

dietetyk

kasza

adobe.stock.pl

Składniki: kasza gryczana* – ok. 100g po ugotowaniu 1/3 sztuki cukinii 2 garście rukoli 2 łyżki oliwy z oliwek garść orzechów włoskich** naturalne przyprawy do smaku, np. tymianek, bazylia, mięta sól himalajska
CZYTAJ DALEJ

Zmiany kapłanów 2025 r.

Maj i czerwiec to miesiąc personalnych zmian wśród duchownych. Przedstawiamy bieżące zmiany księży proboszczów i wikariuszy w poszczególnych diecezjach.

Biskupi w swoich diecezjach kierują poszczególnych księży na nowe parafie.
CZYTAJ DALEJ

Młodzież poznaje Pana Boga na żaglach

2025-07-02 23:27

mat. pras

Ksiądz Szymon wraz z młodzieżą

Ksiądz Szymon wraz z młodzieżą

W czasie wakacji duszpasterze przygotowują dla młodzieży różne formy spędzenia tego czasu z Panem Bogiem. Ksiądz Szymon Kocemba z parafii Opatrzności Bożej we Wrocławiu - Nowym Dworze wraz z parafialnym oddziałem KSM-u wyruszył na Mazury na Rekolekcje pod Żaglami .

Młodzież wraz ze swoim duszpasterzem wyjechała na tydzień. - Nasz wyjazd a ma charakter rekolekcji połączony z wieloma elementami obozu żeglarskiego. Dzięki temu mają możliwość rozwoju duchowego, ale także poznania podstaw żeglarstwa - podkreśla ks. Szymon, dodając: - Młodzież ma tzw. wachty, czyli dyżury na jachtach i codziennie się zmieniają. Jedna z wacht zajmuje się klarem, czyli sprzątaniem jachtu. Druga ma wachtę kambuzową i przygotowuje posiłki. A z kolei trzecia wachta zmywa naczynia.
CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję